Varedeklarationens indhold

Naturligvis er du interesseret i at vide, hvad du serverer for din bedste ven.   

Mærkning og deklaration af foder er underlagt EU-lovgivning. Lovgivningen definerer klart, hvordan foder skal deklareres og hvilke termer, der må og skal anvendes i deklarationerne.  Alle Go Care produkter er mærket i henhold til gældende lovgivning.

Det kan være svært at blive klog på varedeklarationer - vi har derfor lavet et lille leksikon, så du bedre kan gennemskue emballageteksterne.

Omsættelig energi

Den omsættelige energi er anført i kalorier. 

Protein

Proteiner er kroppens byggesten. De er en vigtig del af hundens eller kattens krop, kost og sundhed. Protein er med til at opbygge og reparere kroppen, og man bør hverken få for meget eller for lidt.

Kroppen anvender protein til opbygning og reparation af bl.a. knogler, muskler, bindevæv, dannelsen af blodlegemer, dannelsen af antistoffer og et stærkt immunforsvar.

Vi mener, at katte og hunde er kødædere og derfor har alle Go Care produkter et højt indhold af animalsk protein, som kommer fra råvarer af høj kvalitet. 

Kulhydrater

Kulhydrater er en vigtig kilde til energi og kroppens kilde til hurtig brændstof. Kulhydrater er sukkerstoffer, som kroppen bl.a. anvender til at tilføre energi til musklerne. Herudover er kulhydrater vigtige for mange af kroppens funktioner og dermed for velvære og trivsel.   

Sammen med protein og fedt er kulhydrat en af kostens grundlæggende bestanddele.

De gode og langsomt omsættelige kulhydrater findes naturligt i bl.a. i ris, majs og kartofler. Vi sikrer i vores fremstilling af foderet, at både hunde og katte sagtens kan fordøje og optage næringsstofferne herfra - dette gøres ved varmebehandling.

Andre kulhydrater er kostfibre, som kroppen ikke kan optage. Denne type kulhydrater sikrer en god mæthedsfornemmelse og en god fordøjelse.   

Fedt

Fedt er et nødvendigt næringsstof i den rette mængde og af den rette type. Vi anvender fedt af høj kvalitet i form af lakseolie, rapsolie og fjerkræ fedt.  Dermed sikrer vi, at katten eller hunden får den rette mængde af både omega 3 og 6 i et nøje afbalanceret forhold, og at foderet smager godt.  

Træstof/Fibre

Fibre er afgørende for en god fordøjelse og et godt velbefindende. Vi anvender fibre af høj kvalitet i form af roefibre, yucca samt fructooligosaccharider og cikorieinulin, der tillige har en prebiotisk effekt.  Yucca har desuden den fordel, at den mindsker afføringslugten. 

Indholdet af fibre i foderet er med til at skabe en god mæthedsfornemmelse - så hunden eller katten mærker ikke sult, heller ikke når du vælger varianterne til vægtkontrol og vægttab.    

Råaske

Råaske er foderets andel af uorganisk stof, dvs. stof, som ikke kan optages af organismen.

Vand

Vand er livsvigtigt, og kroppen hos en hund eller kat består af 60-70 % vand. Vand indgår i alle kroppens celler.   

Alle produkter i Go Care tørfodersortimentet indeholder kun 9 % vand. Det lave vandindhold i foderet er med til at sikre foderets sprødhed og holdbarhed. 

Når du serverer tørfoder, er det vigtigt, at du altid sørger for at servere en skål kold og frisk vand, så din hund eller kat også får slukket tørsten. Hunden eller katten skal naturligvis have mulighed for at drikke vand hele døgnet rundt.        

Vitaminer & mineraler/sporstoffer 

Vitamin A   er et vitamin, der er med til at holde hud og pels sund. Derudover fungerer Vitamin som en antioxidant og styrker immunforsvaret hhv. beskytter mod infektioner. Vitamin A bidrager til et godt syn, især nattesyn. Findes naturligt i bl.a. æg og lever. 

Vitamin C er et vitamin, der fungerer som en antioxidant.  Vitamin C forhindrer farveændringer i foder der udsættes for ilt. Stabiliserer den røde farve i kød og bruges desuden til at regulere  surhedsgraden. Også i kroppen fungerer Vitamin C som en anti-oxidant, dvs. den beskytter kroppen mod frie radikaler. Hunde og katte  kan selv danne C-vitamin (i modsætning til mennesker) og har derfor ikke et ernæringsmæssigt behov herfor. Findes naturligt i bl.a. kartofler og andre grønsager. 

Vitamin D (E671) hjælper kroppen med at optage den nødvendige mænge af calcium og fosfor og er derved med til at holde knoglerne stærke og sunde. Findes naturligt i bl.a. fisk, lever og æg. 

Vitamin E (E307) også kaldet tokoferol er en antioxidant, der beskytter kroppen og styrker  immunforsvaret. Vitamin E er desuden godt for hud og pels, øjnene og kredsløbet. Findes naturligt i bl.a. koldpresset vegetabilsk olie, kornprodukter og æg.  

Jod (E2) er et spormineral, der har betydning for normal udvikling og vækst. Derudover bidrager jod til et godt energi-niveau, da mineralet medvirker til en normal  funktion i skjoldbruskkirtlen. Findes naturligt i bl.a. havsalt og fisk.  

Zink (E6) er et spormineral, der har stor betydning for mange af kroppens funktioner, herunder hud og pels, vækst/knogleopbygning, insulinaktivitet, udnyttelse af vitamin A, kirtler, kønsorganer, sårheling og immunsystem. Findes naturligt i bl.a. kød, fisk, lever og ølgær. 

Selen (E8) er et livsvigtigt mineral med antioxidant-effekt. Selen beskytter kroppen mod infektioner, styrker immunforsvaret og nedsætter risikoen for kræft. Selen bidrager desuden til et velfungerende kredsløb. Findes naturligt i bl.a. lever, fisk og ølgær. 

Calcium (kalk) er et mineral, der har stor betydning for kroppens udvikling og vækst. Findes naturligt i grænsager og fede fisk. Calcium udgør sammen med fosfor og magnesium den faste substans i knoglerne.  

Fosfor er et mineral, der indgår i mange af kroppens systemer. Kroppen bruger fosfor til at nedbryde sukker til energi. Findes naturligt i alle fødevarer, da fosfor er bundet til protein. Væsentlige naturlige kilder er korn, kød og grønsager.

Magnesium er et mineral, der har stor betydning for, at kroppens funktioner fungerer normalt: Magnesium er afgørende for en normal hjerteaktivitet, et normalt stofskifte og for at vi kan bruge vores muskler på normal vis. Findes naturligt i bl.a.kød og grønsager.

Siliciumdioxid er et mineral og fungerer som et antiklumpningsmiddel, det vil sige, at det forhindrer sammenklumpning af ingredienser i foderet i fremstillingsprocessen.   

Calciumkarbonat er et mineral og betegnes i daglig tale ofte som kalk og anvendes som næringsstof. Tilsættes foderet, når den naturlige mængde ikke er tilstrækkelig.  Calciumkarbonat bidrager til en sund krop. Anvendes ligeledes som surhedsregulerende middel - og bidrager dermed til den gode smag i kattemad - for katte elsker en syrlig smag.  

Kaliumklorid er den kemiske betegnelse for salt.  Vi tilsætter salt for at fremhæve den gode smag. Salt er omdiskuteret, men vi tilsætter kun et strejf salt for at fremhæve den gode smag. Den tilsatte mængde er på ingen måde skadelig. 

Zink metionin (zink) er et spormineral, der har stor betydning for mange af kroppens funktioner, herunder hud og pels, vækst/knogleopbygning, insulinaktivitet, udnyttelse af vitamin A, kirtler, kønsorganer, sårheling og immunsystem.Fndes naturligt i bl.a. kød, fisk, lever og ølgær. 

Ingredienser

Cikorieinulin er udvundet af cikorie - en urteartig plante med smukke blå blomster.Cikorieinulin har en prebiotisk virkning, idet den stimulerer væksten af de gode bifidobakterier i fordøjelseskanalen og samtidig skaber en barriere, der forhindrer udviklingen af patogene bakterier. Bidrager til en god fordøjelse og et godt velbefindende.

Dl-metionin er en essentiel aminosyre og spiller en vigtig rolle for mange af kroppens funktioner. Virker desuden surhedsregulerende, dvs. den sænker ph-værdien i urin. Findes naturligt i bl.a. kød og fisk.  

Fersk kylling er helt friske kyllingehjerter -og lever. Produkterne har ikke været frosset og indeholder ingen tilsætningsstoffer. Bidrager med en udsøgt smag, som både hunde og katte elsker. Kyllingelever og -hjerter er desuden meget sundt og har et højt indhold af protein (vigtige aminosyrer).  

Forarbejdet animalsk protein er defineret i den nyeste EU-lovgivning. Betegnelsen erstatter den gamle betegnelse "kød", som vi ikke længere må anvende. Vi har valgt at anføre de specifikke ingredienser sammen med betegnelsen, så du som forbruger tydeligt kan se, hvilke kødtyper betegnelsen dækker over.

Fructo-oligosaccharider (FOS) er naturlige kostfibre med en prebiotisk effekt. Det vil sige, at kostfibrene  virker i tarmen ved at fremme de gode bakterier. Derved bidrager fibrene til en god fordøjelse og et godt velbefindende. Fructo-oligosaccharider findes naturligt i grønsager og frugt.  

Glucosamin og chondroitin er sukkerstoffer, som findes naturligt i kroppens bindevæv, herunder brusk.  Glucosamin og chondroitin anvendes som kosttilskud til aktive hunde med et højt aktivitetsniveau til at opretholde en god elasticitet i leddene. Knogleled og brusk belastes meget og nedbrydes faktisk ved hård fysisk aktivitet - derfor er det en god idé at forebygge skader, så hunden har det godt efter sine fysiske præstationer og altid kan være med til fysiske aktiviteter, som den jo elsker.Lidt populært kalder man også glucosamin og chondroitin for naturens egen gigtmedicin - netop fordi stofferne kan medvirke til afhjælpe smerter og stivhed i kroppen relateret til alder ved at øge smidigheden i leddene. Derfor anvender vi også glucosamin i foder til seniorer, så de på trods af alder fortsat kan leve et godt og aktivt liv og nyde de daglige motionsture. Også hundehvalpe, som vokser rigtig meget (især hvalpe af store hunderacer) har brug for ekstra glucosamin og chondrotin, da den store vækst stiller store krav til hundens knoglekvalitet og led.  

Hydrolyseret animalsk protein er defineret i den nyeste EU-lovgivning. Betegnelsen erstatter den gamle betegnelse "kød", som vi ikke længere må anvende. Vi har valgt at anføre, hvilken ingrediens, der er tale om sammen med betegnelsen, så du som forbruger tydeligt kan se, hvad betegnelsen dækker over.

Kartofler er en naturlig kilde til langsomt omsættelige og letfordøjelige kulhydrater. Kartofler indeholder fibre, som er med til at sikre en god fordøjelse. 

Konserveringsmidler. Go Care Royal serien til hunde indeholder ingen konserveringsmidler. Go Care Royal serien til kat indeholder fosforsyre, der har en konserverende effekt. Fosforsyre har også en urinforsurende effekt, og det er årsagen til, at vi anvender den. Go Care hundeserien er konserveret med citronsyre. Go Care katteserien er konserveret med citronsyre og fosforsyre.Fosforsyre har også en urinforsurende effekt, og det er årsagen til, at vi anvender den.

Lakseolie (koldpresset) er en naturlig kilde til de livsvigtige omega 3 fedtsyrer. Omega 3  har en stor betydning for alle kroppens funktioner, det være sig lige fra til  en sund og normal udvikling af fostre til en sund og flot hud og pels hos hunde  og katte i alle aldre.      

Lecitin findes bl.a. i æg og raps. Lecitin fungerer som en naturlig, effektiv antioxidant, der beskytter mod iltning og dermed er med til at bevare produkternes holdbarhed. Lecitin hæmmer harskning af fedt, men fungerer også som en emulgator, dvs. letter sammenblandingen af vand og olie. Lecitin findes desuden i alle celler i hundens eller kattens krop og har betydning for mange fysiologiske processer og bidrager dermed til velvære og trivsel.        

Majs er langsomt omsættelige, gode kulhydrater og samtidig en naturlig kilde til den essentielle omega 6 fedtsyre. Vi anvender omega 6 og omega 3 i et nøje afstemt forhold, og derved har vi opnået en såkaldt "boosting effekt", hvad angår hud og pels og fysisk velbefindende i øvrigt. De gyldne kolber er samtidig fyldt med både A, B og C-vitamin samt masser af mineraler.

Naturlige antioxidanter. Go Care Royal anvender naturlige antioxidanter bestående af naturlige tokoferoler, rosmarinekstrakt, rapsolie, lecitin, siliciumdioxid.Naturlig citronsyre sikrer konserveringen. Derfor garanterer vi en holdbarhed på minimum 1 år. I kroppen beskytter antioxidanterne mod dannelsen af de såkaldte frie radikaler, dvs. cellegiftstoffer, der dannes af ilt. Antioxidanterne beskytter kroppens celler og væv.

Naturlig citronsyre kommer fra f.eks. citroner. Citronsyre forstærker effekten af andre antioxidanter og medvirker dermed til at bevare produkternes gode kvalitet og smag. Citronsyre forhindrer endvidere farveændringer i foderet og anvendes desuden til at regulere surhedsgraden.

Naturlige tokeferoler er naturligt Vitamin E, der fremstilles af koldpressede olier af majs, jordnødder, bomuldsfrø og hvedekim. Vitamin E er en stærk antioxidant med mange gode egenskaber: Udover at bidrage til produkternes friskhed, bidrager Vitamin E også til, at din hund eller kat har et godt og aktivt liv.   

Omega 3 fedtsyrer er en familie af flerumættede og dermed sunde fedtsyrer. Omega3-fedtsyrer er essentielle - de spiller en stor rolle for sundheden og bidrager til, at alle kroppens funktioner fungerer normalt. Når din hund eller kat får en tilstrækkelig mængde omega 3, vil du sikkert som det første bemærke, at pelsen bliver blank, blød og lækker. Naturlige kilder til omega 3 fedtsyrer er laks, rapsolie og hørfrøolie. Mængden af omega 3 og 6 fedtsyrer er nøje afbalanceret i Go Care sortimentet. Vi ved nemlig, at det rette forhold mellem fedt-syrerne er afgørende for din hund eller kats trivsel.

Omega 6 er en flerumættet essentiel fedtsyre, som er vigtig for, at kroppen fungerer normalt. Når din hund eller kat får en tilstrækkelig mængde omega 6, vil du sikkert som det første bemærke, at pelsen bliver blank, blød og lækker. Naturlige kilder til omega 6 er korn og vegetabilsk olie, f.eks. majsolie, kød og æg. Mængden af omega 3 og 6 fedtsyrer er nøje afbalanceret i Go Care sortimentet. Vi ved nemlig, at det rette forhold mellem fedtsyrerne er afgørende for din hund eller kats trivsel.

Rapsolie (koldpresset) udvindes af olieplanten raps med karakteristiske gule blomster. Når olien koldpresses, bevares både det høje indhold af omega 3 og omega 6 samt indholdet af naturligt E-vitamin, der er en stærk antioxidant, som både er med til at sikre produktets holdbarhed og hundens eller kattens trivsel. 

Ris er en naturlig kilde til langsomt omsættelige og gode kulhydrater og fibre. Parboiled ris er ris, der er damp-behandlet under tryk, så kliddets næring opløses og optages i kernen. Dermed har parboiled ris et højere indhold af næringsstoffer end hvide ris. Ris er letfordøjelige og er dermed med til at sikre et godt velbefindende - også for hunde og katte med sarte maver. 

Roer - vi anvender roefibre, der er en naturlig fiberkilde for både hund og kat. Fibrene medvirker til at holde tarmfloraen i orden og stimulerer tarmcellernes opbygning. Fibrene absorberer desuden vand og er dermed med til at holde væskebalancen i orden.

Rosmarinekstrakt udvindes af rosmarin - en populær krydderurt, der samtidig er et naturligt og effektivt konserveringsmiddel, som medvirker til at bevare produkternes høje kvalitet. Rosmarin er desuden med til at sikre en god fordøjelse. 

Taurin er et vigtigt næringsstof (aminosyre) for hunde og katte, da kattens hhv. hundens krop ikke selv kan producere taurin i tilstrækkelig mængde. Taurin er en essentiel aminosyre, der bidrager til en normal udvikling og vækst hos killinger hhv. hvalpe, et velfungerende stofskifte og immunforsvar, et godt syn, en normal hjertefunktion, normal hud og pels samt til en normal nyrefunktion. Derudover bidrager taurin til en god fertilitetsevne, der resulterer i sunde og raske killinger hhv. hvalpe. 

Æg er en naturlig kilde til animalske proteiner af allerhøjeste kvalitet. Æg indeholder mange essentielle aminosyrer og vigtige vitaminer og mineraler og er dermed vigtige for et godt velbefindende.

Ølgær indeholder en række forskellige B-vitaminer og mineraler i naturlig og letfordøjelig form. B-vitaminer er godt for hud, pels, trædepuder og kløer. Katte elsker smagen af ølgær.